Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

07 March 2011

JJCK : Pappa Rich Yang Kaya, Aku Macam Tu Juga...!!!!


Kali ni aku nak kongsi lagi tentang tempat2 makan yang menarik untuk dilawati.... Bukan lawat jer, try makan sekali.... Mungkin korang dah biasa tengok atau pernah dengar restaurant Pappa Rich... Dan bagi yang masih belum mencuba dan tak pernah dengar, kali ni aku akan ceritakan serba sedikit tempat tersebut....

Lokasi yang aku pergi ni, macam biasa korang akan teka di Damansara punya... Yerrrrrr memang betul... Sebab ruangan JJCK aku ni akan berkisarkan kat area Damansara... Kali ni aku menjamu selera dan makan malam di Pappa Rich, The Curve... Persepsi aku tentang tempat ini adalah tempat yang amat santai dan cozy.... Menu makanannye yang banyak dan menepati selera Malaysia... Macam tekak aku ni memang boleh sangatlah ke restaurant ni... 


Kali ni adik aku makan Mee Kari... Memang menyelerakan... Karinye memang agak lain dari yang lain... Dengan bahan2nye yang terdapat di dalamnye amat menyelerakan...


Manakala aku pula, aku order untuk kali ini..... Alamak aku lupalah namanye... Tapi bahan2 di dalamnye ialah mee wantan, ada slice isi ayam, telur mata dan kuah sup... Alaaaaa macam mee kicap, tapi yang ni lebih mabeles.... Sangat2 mengenyangkan...


Yang ni pulak menu yang diorder oleh wife aku.... Wife aku ni memang suka kalau stail makanan cina... Macam mee sup, tapi rasanye lain sangat2 dan di makan dengan isi ayam (macam nasi ayam)... Lagi mengenyangkan.... Pun menarik untuk diorder...


Muka kelaparan sementara menunggu hidangan... Padahal baru jer lepas sental Roti Butter with Kaya Kukus.... Kat sini juga menu untuk minuman pun sangat2 menarik... Kali ni aku order Ice Blended Soya dan Cendol Ice Blended.... Manakala adik aku Anor macam biasa cari minuman yang senang iaitu Coke...


Sibuk dengan majalah grafiknye... Sampai 5 buku sekali dia pergi beli time tu.... 


Inilah ruangan kaunter penyediaan minuman dan kaunter pembayaran.... Sangat2 santai bila lepak makan kat sini... Dan harga menu2 yang terdapat di sini sangat2 berpatutan... So apa tunggu lagi, kalau terjumpa outlet Pappa Rich ni, bolehlah singgah di sini untuk mengalaminye sendiri... Macam masuk rumah hantu pulak promote nye....


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...