Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

16 September 2009

Tag Raya Dari Wawa_Nadwa.... Mengena Akulah Tuh....

-------Tagged by Cik Wawa_Nadwa-------
Buka2 je blog aku, tengok kat ruangan pengulas mengupdate ternampaklah Blog Si Wawa ni... aku macam biasalah suka masuk dalam blog dia.... tajuk terkini 'Tag - Raya Owh Raya'... Tag mengenai rayalah tentunye... Bajulah, kasutlah dan lain2 lagi....

____Baju Raya____ Tahun ni tak beli pun baju raya sebab tahun lepas punya ada satu tu tak pakai lagi... sebab aku masih mengekal kemaintainan aku maka baju tu masih lagi muat.... hehehe... dah save satu perkara.... Baju melayu aku memang banyak, sebanyak baju wife aku.... kadang2 tu sampai tak tahu yang mana satu yang baru dibeli... ____Kasut Raya____

Sama juga dengan baju, aku memang tak beli kasut punya sebab aku ni giler kasut... stok kasut melambak dan lebih 15 pasang masih belum dipakai lagi.... aku jenis sayang barang, kalau pakai sampai habis baru tukar baru... itupun bila wife aku bising dan buang kasut aku tu... kalau nak harap aku buang, jawabnye 2 tahun depan pun ada lagi.... Kasut bukan macam kuih, ada expired date.... tapi kena selalu checklah takut berlapuk... so far takdelah lagi jadi macam tu... ____Family Aku____ Family aku untuk kali ke-3, beraya di rumah aku... memandangkan bapa aku baru lepas operation, maka cadangan untuk tinggal kat rumah aku telah aku mandatkan... jangan ngada2 nak balik Banting... takde siapa nak tolong kat rumah kalau ada orang datang.... Rumah mak bapa aku kat Banting, kalau raya, memang tak cukup tangan nak layan tetamu.... jenis sekali datang 5,6 biji kereta.... kawan bapa aku terlampau ramai.... lagi2 kalau dengar yang bapa aku baru lepas operate.... confirm penuh rumah.... kalau nak harap mak aku jer kat rumah, memang dia tak larat punya... mak aku pun bukannye sihat sangat.... Tapi kalau kat Damansara ni, ada ampunnye juga... taklah ramai yang datang, cuma kawan2 rapat bapa aku dan juga saudara2 je... So, no kampung tahun ni.... Tapi aku suka beraya di kampung juga.... rumah mak bapa aku kat Banting... meriah dengan rakan taulan... ____Family Mertua____ Dah aku ada wife, dah sure lah ada family mertua.... Family mertua aku memang spoting.... dah beberapa tahun kebelakangan ni aku tak beraya di Ipoh dulu sebab mak bapa aku menjalani operation.... Itu pun arahan dari bapa mertua ku.... dia suruh kitaorang beraya di KL dulu, lepas tu baru balik Ipoh.... Aku dengan wife memang dah berjanji, selang setahun samada Ipoh atau Banting.... Jadi tahun ni, aku akan beraya di Ipoh dulu.... raya kedua balik Banting/Damansara plak.... ____Rumah Baru____ Rumah baru?? Takde pulak aku beli rumah baru lagi.... Sekarang ni di Flora Damansara jer lah... kat sini je dah hampir 5 tahun dah aku duduk.... Yang rumah aku di Sri Kembangan tu, aku sewakan jer.... buat menambah pendapat.... cewah.... ____Langsir Baru____ Aku jaranglah nak ganti2 langsir.... aku pakai mana yang ada jer.... Langsir baru basuh adalah.... ____Duit Raya____ Dah tukar dah kot. Itu tugas wife aku...... Tukar duit RM1 dan RM5 jer.... Anak buah belah aku ada 3 orang.... Adik aku yang masih belajar sorang.... Mak dan Bapa aku, 2 orang.... Jimat2.... Kalau sebelah wife aku pulak.... Anak buah 3 orang juga, adik yang masih sekolah 2 orang... mak dan bapa mertua, 2 orang.... Opah sorang..... Sepupu yang masih bersekolah... Masya-Allah ramainye...... kena tukar lebih ni.... ____Bonus____ Jangan nak ngada2 cakap bonus kalau kerja swasta.... duit raya pun macam tak dapat jer... gaji pun belum lagi.... Nasib baik ada duit lain.... ____Balik Kampung____ Tahun ni aku balik Ipoh dulu.... Hari Khamis ni bertolak balik Ipoh.... Raya kedua balik ke Damasara balik (family raya di Damansara).... Balik awal sikit sebab wife aku rindu dengan keluarga sangat2... siap nangis hentak2 kaki lagi... (takdelah saje cakap, musti wife aku marah lepas ni)... hehehe... ____Nak tag sape ek???____ Untuk tag raya ini, aku akan minta pemenang2 aku tempoh hari, tak jawab hadiah tempohari aku tak poskan nanti.... Blogger Jivebumz, Blogger Hazzy Ishak dan Blogger Eja..... Dah nak raya dah kan.... cepat masa berlalu... itulah tanda2 dunia dah nak hampir ke penghujungnye.... Jadi bawa2lah beramal dalam bulan yang mulia ni yer.... Selamat Berbuka....

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...