Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

04 September 2009

Dah Bayar Zakat Fitrah Ke Belum...??

Korang dah bayar Zakat Fitrah ke belum....???? Aku dah settle dah bayar.... Tahun ni awal sikit aku bayar sebab takut terlupa dan bayar last2 minit.... Sebenarnye pembayaran awal zakat ni kita dapat pahala lebih sebab zakat yang dikutip akan dapat sampai kepada mereka yang sepatutnye dapat lebih awal.... Itu adalah secara teori dan logiknye.... Tahun ni zakat dah naik sikit, sebanyak RM7.00 seorang.... Tak kisahlah berapa banyak pun dia naik.... janji ianya menuju ke jalan yang dituntut.... Aku macam biasalah akan menjadi wakil kepada bapa aku untuk membayarkannye setiap tahun... sejak bapa aku sakit dan susah untuk berjalan.... Pembayaran untuk keluarga aku dan bapa aku adalah seramai 5 orang... maklumlah family tak besar.... Aku 2 orang (Aku dan wife, anak takde lagi)... Bapa aku 3 orang (Bapa aku sendiri, mak aku dan adik aku Anor)....

Selesai sudah pembayaran zakat fitrah aku tahun ini.... Alhamdulillah....

Kali ni aku bayar di BB Plaza Kuala Lumpur.... Time tu aku temankan adik aku ambil gambar kat area situ.... Jalan2 dalam BB Plaza, tengok2 ada kaunter pembayaran zakat fitrah... cantiklah dalam hati aku.... bayar awallah tahun ni..... seperti tahun2 yang lepas aku memang selalu buat pembayaran kat area sini sebab office dekat.... Oklah selesai sudah tanggungjawab ku kepada Rukun Islam.... Alhamdulillah....

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...