Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

04 September 2009

Bowling Bersama Blogger Favorite Ku.....

Sabtu hari tu, aku dan anak buah aku Izzat ke Ampang Point untuk bermain bowling..... Punyalah jauh aku pergi.... Bukan apa sebenarnye, selain bermain bowling aku dah berjanji untuk sampaikan hadiah birthday seorang blogger kegemaran aku.... mula2 tu perancangan untuk bermain bowling beramai2 dengan blogger yang lain.... last2 minit tu masing2 ada komitmen.... alamak segannye aku kalau main bowling berdua jer ni.... nasib baik anak buah aku ada boleh jugalah mencover keseganan aku tu.... aku nilah jenis penyegan orangnye....
Dalam hati masing2 yang kecewa tak dapat main bowling, apalagi masa untuk bersembanglah jawabnye... Wawa bersembang tak ingat donia, aku pulak sebenarnye segan tapi layan jugalah... buat2 tak segan...
Aku sampai awallah juga.... janji pada mulanye pukul 11.00 pagi.... aku dah sampai dalam 10.30 pagi..... terus je naik ke pusat bowling tu..... dari jauh tu aku dah nampak sesuatu yang mencurigakan..... alamak ni yang tak best ni.... semuanye pakai baju yang sama..... betul jangkaan aku..... pusat bowling tu ada buat tournament untuk pekerja2 syarikat mana entah dari Philipina.... masa mula2 aku masuk dalam tu, aku tengok ramai orang tengah minum, ehh ehh diaorang ni tak puasa ke apa... selamba je makan dan minum.... ni karang tak pasal2 dengan aku2 sekali kena angkut naik van jenazah.... baca balik banner yang diaorang gantung.... ooooo baru aku tahu diaorang ni dari Philipina.... muka dahlah macam melayu, tu yang buat aku kompius tu..... hehehe.....

Gambar2 kandid dari hasil kerja anak buah aku Izzat... tengah giler camera.... Kadang2 tu rasa rimas juga... tapi kadang tu hasilnye menarik juga...

Aku dengan Izzat pun lepaklah tengok diaorang main.... Izzat pergi tanya kaunter sampai bila kitaorang boleh main..??? Pukul 3 petang baru free.... hampeh betulll..... Aku dahlah penat usong beg bowling dari tingkat bawah.... beg besar pulak tu..... Ahhh lepak jugaklah sementara tunggu blogger favorite aku tu.... Tunggu punya tunggu dalam pukul 11.30 pagi baru blogger tu datang..... Tak lain tak bukan Si Wawa_Nadwa.... aku pun buat muka kecewa sebab tak dapat main bowling..... dia pun macam kecewa juga time tu.... kot lah.... dah penat2 datang last2 tak dapat main.... Lepak2 borak dan lepas tu serahkan hadiah kat dia..... Lepas tu try call Anuar K.... kata kitaorang nak main bowling, padahal tak dapat main sebenarnye.... hehehe... saje je bagi panas..... dia tak tahu yang kitaorang ni lagi panas sebab ada tournoment.....

Masih lagi berborak walaupun dalam keadaan hati yang kecewa.... aku lagilah penat sebab usung beg bowling dari parking luar Ampang Point.... dahlah 2 biji bola... satu 14 pound dan 11 pound... benda lain2 lagi.... naik tercabut tangan den...

Memandangkan kitaorang dah sampai dengan harapan yang kecewa.... aku pun try tanya dengan mamat yang jaga kaunter tu.... bodek punya bodek, last2 dia tanya aku nak main berapa game dan berapa orang... aku kata setakat ni main 2 game dulu dan 4 orang yang sangat kecewa..... buat2 muka kesian sikit, akhirnye dia bagi juga main 2 game tapi fast game (crossover).... apa lagi hilang rasa penat dan kecewa kitaorang.... tak sia2 datang hari ni..... tukar kasut dan terus main..... yang dapat main tu sebenar, tournament tu tengah berehat untuk acara single pulak, tu yang kitaorang mencelah tu.... hehehe.....

Akhirnye saat yang dinanti2kan, dapat juga melepaskan gian... tangan dah gatal dari tadi lagi...

Tapi dah nak dijadikan cerita, lepas je main 1 game tu... budak jaga kaunter tu datang dan minta maaf kat kita orang.... hai puasa pun belum habis lagi dah minta maaf beraya pulak... kita orang boleh baling lagi 5 balingan lagi, sebabnye diaorang dah nak mulakan tournament balik..... so, game kedua dia akan pulangkan semula duit.... oklah tu.... baru satu game pun dah berpeluh aku dibuatnye..... sebab main crossover.... janji dapat main juga dari sorong balik beg bowling ke kereta langsung tak main.... lagi kecewa....

misswawa.blogspot.com VS chilabaeys.blogspot.com dan pemenangnye adalah :

misswawa.blogspot.com sebab harijadi dia.... hadiah dia ada.... walaupun aku menang, hadiah tu tetap untuk dia.... hehehe.....

Oklah, untuk permulaan perlawanan persahabatan antara blogger, lepas ni nak ajak lagi ramai blogger aku... Boleh buat piala pusingan..... Insya-Allah.....

Lupa pulak, Wawa datang dengan bodyguard dia Zack dan anak angkat dia sekali.... Lepas je tukar balik kasut yang berwarna warni tu.... kitaorang macam biasalah untuk setiap blogger2 tegar di Malaysia ni menghabiskan masa untuk bergambar.... nak buat masuk bloglah katakan.... hehehe.... Nanti takde entry baru pulak.... cameraman aku untuk hari ni adalah Izzat.... dalam pukul 1 lebih jugalah kitaorang kat situ.... settle semuanye apalagi aku pun beransur balik ke Damansara.... Masya-Allah time tu vanyak fanaslah..... Dahlah sorang beg berat ke kereta pulak tu.... vanyak hauslah.... Dugaannn.....

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...