Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

25 July 2009

Donut Kegemaran Ku... J-Co...

Diperkenalkan oleh kawan kerja masa mula2 di buka kat Pavillion dulu... Time tu selalu lalu je depan kedai J-Co ni.... Punyalah ramai orang... Jadi takde hatilah nak beli.... sebab malas nak beratur... Setiap kali nak pergi makan dan lalu kat kedai tu, asyik penuh je orang... setiap hari sejak di buka.... aku rasa ni mesti best dan sedap.... Tanya kat kawan best ke J-Co ni... Ooitt engko rasalah dulu, baru engko tahu.... Satu hari tu akupun merajinkan diri seorang diri pergi ke kedai J-Co ni.... Time tu tetap juga ramai... Lantaklah aku nak try dan dah masuk barisan dah pun.... Aku pilih yang mana aku berkenan untuk satu dozen.... nak trylah katakan.... Lepas tu bawak balik rumah bagi kat wife aku.... dia memang dah lama berkenan dengan donut ni.... Sampai rumah apa lagi trylah... Memang sedap..... patutlah orang ramai beli.... Sejak tu aku langsung tak beli donut 'Dunkin Dounut'... Rasa dia berbeza sangat, sebab J-Co diaorang masak fresh depan mata terus hidang kat pelanggan.... Bukan berlagak tapi kenyataan.... Cewah promote nampak.... Dari hari tu jugalah, sikit2 wife aku minta kirimkan kat aku sebelum balik dari office..... Office depan je, nak tak nak kenalah belikan.... Lepas tu diaorang buat pakej untuk 2 dozen lagi murah dari harga biasa.... mak aii aku yang jadi hilang arah... best ni, banyak dapat.... mula aku selalu beli 2 dozen setiap kali ke sana..... 2 dozen baru RM35.00++... kira oklah tu.... Banyak juga jenis2 yang ditawarkan untuk kita.... Naik tak tahu apa nama setiap satunye.... Terlalu banyak variasi dan semuanye sedap2..... Aku suka green tea dan oreo.... kalau yang kacang2 tu aku tak berapa minat sangat, nanti naik jerawat.....

Dalam setahun lepas tu, J-Co buka cawangan dia kat area rumah aku iaitu di Gaint Kota Damansara.... Cantik dah dekat dah dengan rumah.... Yang seronoknye tak ramai orang macam kat Pavillion, mungkin diaorang kat area tu tak tahu atau tak pernah rasa lagi penangan J-Co.... Sejak di buka di situ, akupun jaranglah nak beli kat Pavillion lagi.... Yang kat sini bila2 je boleh pergi beli cuma siapkan duitnye banyak2.... Siapa yang belum try, cubalah.....

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...