Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

29 May 2012

Trip Bandung : Suatu Permulaan Di LCCT Sepang...


Check-In dalam pukul 9.00 malam... Maklumlah 2 jam sebelum berlepas... So, pukul 9.00 malam tu bergeraklah ke pintu Imegresen dan Kastam... Alhamdulillah urusan passport dan bagasi semuanye berjalan lancar... Takde sangkut2 masa scan bagasi... Gambar di atas semasa menunggu flight tiba di Gate 3... Ramai juga orang Malaysia bercuti di sana...


Sebelah kiri tu beg aku (lebih 7 kilogram sebenarnye tu... aku rasa 12 kilo kot... hehehehe)... Yang kanan tu pulak wife aku punya... Dan beg kotak tu pulak anak buah aku punya... Tapi yang lain2 tu semuanye ringan2 sebab dah timbang dah awal2... Macam beg aku tu tak dikira sangat... Kalau kotak susah sikit kalau2 ada petugas dari Air Asia...


Mak aku tak sudah2 dengan jari peacenye... Pantang nampak kamera laju jer tangannye angkat... Inilah sebabnye aku merancang percutian ke Bandung, Indonesia ni, sebab beliaulah perjalanan ini diatur... Nak bagi mak aku rehat minda & fizikal sambil tengok negara orang dan samping2annye bershopping... 


Wife aku dengan adik aku Anor juga pergi... Diaorang berdua Menteri Kewangan aku semasa di Malaysia... Sampai di sana aku pulak yang jadi Ketua Akauntan Negara... Hehehehe...


Anak buah aku sorang ni pun ikut serta... Dia lagi excited dari kitaorang sebab macam2 dia nak beli untuk majlis bertunang dia nanti... 



Yang sorang lagi tu adalah bakal jadi anak buah aku juga, Si Afiq... Agak senang juga berjalanan di dalam LCCT ni... Sebab Afiq bertugas sebagai Polis Bantuan di LCCT ni... Tapi hari tu dia bertugas waktu office hour, so malam tu dia pickup kitaorang dari Damansara Perdana ke LCCT... Sampailah Gate 3 dia follow kitaorang... Kad kuasa ada, senang sikit nak masuk... Sampai kat Gate 3, dia tak lepas dah... Tapi kitaorang diiringi pulak dek kawan Afiq yang bertugas malam tu sampai ke tangga naik pesawat... Orang keliling tengok jer group kitaorang, siap ada escort lagi bagai... Terima kasih buat Afiq dan juga kawan setugas Kak King sebab menlancarkan pergerakan kitaorang masa tu...


Bakal cucu menantu.... Mak aku ni kalau bergambar, mata mesti melilau ke tempat lain...


Masing2 sibuk update status Facebook semasa berada di Gate 3 LCCT... Poyo jer... Aku pun sama jugak tapi sekali sekala jer... Hehehehee... Oklah info/tips still sama juga seperti entry yang lepas... 

Cuma beberapa info/tips yang aku nak bagitahu :

1.  Beg yang hand carry takyahlah nak kunci bagai, nanti bila scan dan kastam suruh buka beg dah 
     mula menggelabah mencari kunci.. Dah paniklah katakan...
2.  Masa scan barang, masukkan semua beg duit (bagi lelaki), kunci keretalah, beg keciklah, telefonlah, 
     apa sajer  yang ada dalam poket2 semua ke dalam bakul yang disediakan... Macam aku, kemera 
     Canon pun aku letak sekali dalam bakul tersebut sebab aku tak bawa beg kamera, aku sangkutkan 
     ajer kat leher... Dah scan, korang sumbatlah balik dalam poket korang...
3.  Lagi satu kalau beli tiket online di Air Asia, janganlah kedekut sangat... Belilah sekali dengan 
     seat/tempat duduk sekali... So takyahlah nak berebut sangat macam naik bas sekolah... Baru RM6 
     jer... Lagi2 kalau ada warga emas macam mak aku...

Ok, itu sajer buat masa sekarang... Next entry akan menyusul nanti... Jumpa lagi yer...




Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...