Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

03 May 2012

Sekolah Aku Dulu, Sekolah Budak Jahat...!!!


Dulu orang2 tua selalu kata yang sekolah aku ni sekolah budak jahat... Betul ker... Tapi aku rasa lebih kuranglah... Tapi tak semuanye jahat, ada juga yang baik2 belaka macam aku ni... Hehehehe... Gambar ni semasa aku bertingkatan 5... Boleh ker perkataan tu... Jurusan Pengurusan Perniagaan a.k.a Business Study di Sekolah Menengah Vokasional Setapak Kuala Lumpur (SMVKL) pada tahun 1992-93...

Rasanye sekarang nama sekolah ni dah tukar dah kepada Sekolah Teknik Setapak kalau aku tak silap... Kelas aku ni ramai aweks dari pakweks.... Tapi sekolah nilah yang mematangkan aku sebagai seorang manusia.... Sebab kena hidup berdikari, berdiri di atas kaki sendiri... Kalau berdiri di atas kaki orang, mahu kena penumbuklah jawabnye... Sakit kaki orang tu engko pijak... 

Time ni ni aku duduk di asrama sekolah sejak tingkatan 4 lagi.... Merasalah makan nasi kawah, ikan jeket yang hanyir, buah dah lebam2, lauk yang entah apa2 rasa... Tapi nak buat macamana, kalau korang dah bayar RM1 jer sehari untuk 4 kali hidangan (sarapan, lunch, dinner & supper) kiranye oklah tu... Kerajaan jer support dekat RM4 lagi untuk korang... Itu zaman aku lah... Sekarang entahlah berapa kerajaan nak tanggung sebulan untuk seorang pelajar...

Sebenarnye yang aku nak habaq adalah gambar di atas sebenarnye aku dah 'Photo-soap' kan... kalau ikutkan takdenye macam ni punya cantik... Lagi2 gambar lama, so aku scan dan aku touchup bagi lebih bersih dan suci... Ini adalah untuk cover Facebook Group aku utnuk bekas pelajar Kelas aku tu... Kat bawah adalah gambar sebelum dan sesudah aku magickan... Hehehehe...


Apa macam ada beza kaa...??? Itulah keajaibannye bila kita tahu selok belok dunia Photo-soap ni kan...  Kalau nak pindahkan orang pun aku boleh buat... Hehehehe... Okalah itu sajer entry ringkas untuk korang tengahari ni... Moga jumpa lagi.... 


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...