Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

31 October 2010

PERHATIAN : CONTEST CHILABAEY'S SPOT TELAH BERMULA...!!!


Terima kasih kerana masih setia dengan blog saya... Hari ni bermulalah Contest Chilabaey's Spot seperti yang aku war2 sebelum ini... Hadiah yang menarik telah aku sediakan... Dan untuk tahun ini aku akan sediakan 3 pemenang iaitu tempat pertama, kedua dan juga tempat ketiga.... Dan mungkin ada hadiah misteri kepada sesiapa sahaja yang mengikuti blog aku ni... Insyallah....

Sebelum hadiah2 ini diserahkan kepada setiap pemenang, pasti anda semua kena menjawab soalan2 yang telah aku sediakan dalam contest kali ini... Semua jawapan hendaklah mengikut syarat2 yang telah aku tetapkan sebelum ini.... Klik di ^SINI^ untuk melihat syarat2 tersebut sekali lagi... Oklah aku taknak membuang masa lagi, berikut adalah soalan2 yang telah aku sediakan untuk korang jawab dan dapatkan untuk Contest Chilabaey's Spot kali ini... SELAMAT MENCUBA.....

__________________________________________________________________________________

SOALAN PERTAMA

- Cuba teka dan namakan tumbuhan seperti di dalam 2 keping gambar di bawah....
- Tangkap/capture gambar tumbuhan tersebut seperti mana yang telah aku potretkan....

P/s : Aku tak kisah pakai kamera apa, janji sama anglenye... Kamera phone pun takpe...



Gambar Satu



Gambar Dua

* Klu : Tumbuhan berduri... Sakit kalau kena kulit... Tapi sakit lagi hati kalau tak kenal.... Kedua2 gambar tersebut adalah tumbuhan yang sama....

_________________________________________________________________________________

SOALAN KEDUA


- Pada pengamatan dan pemerhatian korang, sila berikan jumlah barangan Apple yang aku ada...???
- Sebutkan kesemua gadget tersebut...

* Klu : Ini memerlukan anda memasuki semula entry2 aku sebelum ini....

__________________________________________________________________________________

SOALAN KETIGA



- Restoran mana yang paling mahal dan menjadi salah satu favorite restoran oleh empunya blog...???
- Berikan lokasi restoran tersebut... Serta koordinat tempat tersebut.. (Takdelah, koordinat takyah...)
- Attach kan/disertakan satu gambar semasa aku berada di dalam restoran tersebut....

* Klu : Ini memerlukan anda memasuki semula entry2 aku sebelum ini....

_________________________________________________________________________________

SOALAN AKHIR


- Lengkapkan slogan ini :

BLOG CHILABAEY'S SPOT MENJADI BLOG PILIHAN SAYA (PADAHAL NAK MASUK CONTEST JER) SETAKAT INI KERANA ____________________________________________
(Suka hati koranglah nak taip berapa patah perkataan... Lagi bagus korang mengampu aku, lagi banyak markahnye... Tapi kalau terlebih mengampu pun, aku tolak markahnye juga.... Hehehehe....)...

Nota: Soalan terakhir ini adalah untuk tujuan menentukan pemenang akhir nanti sekiranye jawapan anda adalah sama dengan peserta lain....

_________________________________________________________________________________

PESANAN DARI PENAJA :

Itu sahaja soalan2nye.... Ada yang susah dan ada juga yang senangkan... Ambil masa, jangan terburu2, jangan kelang kalibut, jangan semput2.... Bawa keluarga pun boleh sambil santai2 mencari jawapan... Boleh balik kampung sambil intai2 apa yang ada disekeliling kampung... Yang penting boleh bersama2 keluarga anda... Jangan abaikan keluarga anda, lagi2 ibubapa anda... Tak cium bau syurga nanti....

Oklah selamat menjawab dan mencuba... Insyallah mungkin anda adalah pemenang saya... Good luck...!!! All the best 2 u wouulllsss.....!!!!


Tarikh Tutup Lama: 25 Oktober 2010 (Jam: 11.59 tengah malam)

Pindaan :
Tarikh Tutup Baru : 29 November 2010 (Jam: 11.59 tengah malam)


Click -SINI- untuk syarat2 contest
Click -SINI- untuk syarat2 kelonggaran soalan pertama

66 comments:

♥♥ eija ♥♥ said...

wahhhh
soalan pakngah boleh tahan nie hehe...
insyalllah hujung minggu nie ja nak pikir dulu insyallah minggu depan...

ermmma pe yekk

Hazzy Ishak said...

soalan pertama tu memang kena cari & ambil gambar tu ke?

rasanya ni soalan paling susah nak jawab.

ChiLaBaey's Spot said...

To: ♥♥ eija ♥♥

Ada senang dan ada susah... Itu rezeki masing2 untuk menjawabnye... Takpe take ur time ... Sila nyatakan yang anda join contest ini... :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: Hazzy Ishak...

Tak kira macamana cara pun sumbernye, tapi saya mahukan yang sama angle... Kalau sumber sendiri lagi bagus... Markah lebih tu...

Ha'aah lah saya pun rasa macam tu juga... Hehehehehe... :)

Nur -al- Ain said...

fuhh.. mencabar bangattt nihh

ChiLaBaey's Spot said...

To: Nur-Al-Ain

Tahun ni kasi mencabar sikit... Hehehehe... :)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

abang muz...
ayu perah otak dr semalam..ya ampun..mmg sukar..

ciK LyndaWawa igUana said...

memang pandai shootlaa..
cantik tumbuhan tu..
nak belajar gak!!!!

ChiLaBaey's Spot said...

To: Siti Ruhayu Ab Rahman...

Take ur time Ayu... Banyak lagi masa... Pasti akan jumpa jawapannye... Hehehehe... :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: ciK LyndaWawa igUana...

Terima kasih... Kalau nak belajar teknik tu nanti sentiasalah selalu ke blog saya yang satu lagi... Blog photography... :)

erolnukman said...

mak aii...soalan pertama tu,jawapan dia rasa2nya dapat kot,kena shoot tu ya payah sikit...mana nak carikn tumbuhan tu kat pendalam ni..waaaaa...

aZLiNa aZiZ said...

Alamak, soalan first jer dah kantoi. cane ni? Eheh. Rasa2 nya tau tumbuhan ape. Cuma nak mencari nya kat sabah ni....nampak gaya, kena tengok air jampi Pak Belalang dulu ni :p

hana nabihah said...

betul betul mencabar kredibiliti kepala otak saya ni..huhuh..insyaAllah saya sahut cabaran ni..wakawaka :D

ChiLaBaey's Spot said...

To: Erolnukman...

Pasti ada jawapan bagi seorang photographer... Kena cari juga tumbuhan tu.... Mungkin lebih cantik capture nye nanti dari saya... :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: Azlina Aziz....

Hehehe... Kelakar pulak rasanye... Sampai nak jumpa Pak Belalang lagi... Hehehehe.... Cari misi cari.... :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: Hana Nabihah...

Terima kasih sebab sahut cabaran contest ini... Tapi pastikan ikut syarat2 yang telah ditetapkan... :)

Fakhrur Razi berkata said...

hahaha mencabar nih..
nk copy dlu gmbr tuh pk lama2 dlu
huahua ;D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

babajiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

susahnya ...........

nur said...

pokok kektus ke?

ALL IN ONE

E.d.Y said...

sngt susah soklan...kene study ni

ChiLaBaey's Spot said...

To: Fakhrur Razi...

Trylah... Sementara masa masih ada... :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: miss lolly a.k.a luvfareda...

Babujiiiiii..... Trylah.... Senang jer tu... :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: Nur....

Ada macam kpokok kektus ker..??? Hurmmmm....

ChiLaBaey's Spot said...

To: E.d.Y...

Study en edy... Manalah tahu dapat jawapan nanti.... :)

CikPuanMiera said...

mak oi.
menguji kepala otak ni.
hihih.
memerlukan usaha yang gigih jugak untuk mencari tumbuhan itu.

tunggu pas habes final br boley berfikir dengan rasional.

ahaks~

ChiLaBaey's Spot said...

To: CikPuanMiera...

Kena habiskan final exam dulu... Contest ni bukan boleh bawak masuk exam pun... So good luck 2 u.... Nanti join yer... :)

eMMe said...

Salam Bro,
saya dah emelkan jwpn saya (emme81@gmail.com)
sila la terjah ke blog saya:
http://sweetcaramelinicecream.blogspot.com/2010/10/contest-chilabaeys-spot.html

Tq, Salam kenal.

ChiLaBaey's Spot said...

To: eMMe...

Thanks kerana join contest ini... Sangat2 saya hargai... Awak merupakan penyertaan pertama yang berikan jawapan dah.... :)

maiyah said...

salam..
menarik.. :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: maiyah...

Joinlah... tak berapa susah pun... Hehehee... :)

Wawa_Nadwa said...

hoiiyohh!
nape senang sgt nehh!
migrain migrain jap.
Ape ituh?? cam ulat daun je??
hehhehe!!

ChiLaBaey's Spot said...

To: Wawa_Nadwa...

Oittt dak cumel... Senang tu soalannye... mengalahkan peperiksaan jabatan... Mana leh bagi jawapan.. nanti tiada siapa yang dapat hadiah...

Joinkan...???

Nur -al- Ain said...

pakngah, kene jawab semua ke pilih satu soklan je? alaaaa, dah tau jwpn tapi tak jumpe la mane nak ambik gmbr dier...

ChiLaBaey's Spot said...

To: Nur-Al-Ain...

Kena jawab semua soalanlah Cik Adik Ain... Soalan senangkan tapi dalam senang tu ada juga kesukarannye... Hehehehe.. Itulah dinamakan cabaran... Selamat mencuba... Masih ada masa lagikan... :)

Redbloodsnow said...

eee..aku nk join. tp xde masa ar bro.paham² aje lah..on9 gune opis...hehehe

ChiLaBaey's Spot said...

To: Redbloodsnow...

Join lah Zie... Masa ada lagi... Join yer, join yer... :)

cikbedahlaser said...

fuh..berpinau mata..
tgh cari tumbuhan nk shoot nih.. mana la nak carik ni.. uhuhuhu

tahniah...contest anda mmg mencabar

myza said...

saya nak join laa..mcm menarik je :) 1st time blogwalking here

ChiLaBaey's Spot said...

To: cikbedahlaser...

Joinlah nanti yer... Cari2 dulu jawapannye... Saya masukkan nama awak dalam list dulu... :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: myza....

Boleh.. Dipersilakan... Thanks sebab sudi terjah blog tak seberapa saya ni.... Saya listkan nama awak yer.... Join jangan tak join... :)

MyHaPpInEsS said...

Alamak.....macam maner nak jawab nie...masih xdpt lg la.....

ChiLaBaey's Spot said...

To: MyHaPpInEsS....

Takpe masih ada masa lagi.... Cari pelan2 yer... Terima kasih sbb berminat utk join.... :)

Hazzy Ishak said...

huwaaaa tensionnye. dah keluar buat kerja lapangan pun masih tak dpt cari jawapan no 1....

JIVEBUMZ said...

adei pak ngah susahnya soklan pak ngah tu.. haha bagi orang len jawab la yer hihi

ChiLaBaey's Spot said...

To: Hazzy Ishak...

Janganlah tension sangat... Gunakan kepakaran dalam alam cyber pun boleh... Gambar2 dari kawan2 yg pakar pun boleh... Janji gambar lebih kurang... Boleh...??

ChiLaBaey's Spot said...

To: JIVEBUMZ...

Alaaaa joinlah sebab nanti ada perubahan semula soalan pertama... Banyak kata susah nak dapat... Saya nak bagi kelonggaran sikit.... :)

azzey said...

Susah gak soalan nih! *sambil kerut2 dahi*.....he3.....all the best utk yg join!!!

slm ziarah ke blog awak

ChiLaBaey's Spot said...

To: azzey...

Mudah jer... Joinlah, masih banyak lagi masa... :)

Thanks sebab terjah blog saya... :)

ardinihumaira said...

wow soalan2 nya :)

ieQa sWetLuv said...

adeii..parah gak Q nya ni

ChiLaBaey's Spot said...

To: ardinihumaira...

Janganlah terkejut, soalan mudah juga tu sebenarnye... :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: ieQa sWetLuv...

Boleh kalau selidik betul2... Soalan mudah ni... Hehehehe... :)

Anna Boleyn said...

wah macam rumit tp idea contest ni menarik!. lain dari yang lain :)

Nur -al- Ain said...

saye ade pengakuan ikhlassss niiii

http://gadismawarhitam.blogspot.com/2010/10/pengakuan-ikhlas-buat-pakngah.html

Eazy Izzuddin said...

nice pic...
xD

ChiLaBaey's Spot said...

To: Anna Boleyn....

Takdelah rumit sangat... Jom join jom... Ada masa lagi ni..... :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: Nur -al- Ain...

Wah ada pengakuan lagi ni... Mesti ada apa2 ni... Hehehehe.... Terima kasih Ain... :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: Eazy Izzuddin...

Terima kasih bro... Taknak join ker... Hehehehehe... :)

E.d.Y said...

alamak..terjoin lak contest ni..huhu

dah buat entry khas :

http://danielzaidi.blogspot.com/2010/10/entry-khas-contest-chilabaeys-spot.html

dah hantar jawapan kat email :

daniel_meade86@yahoo.com

tq2..:)

Nur -al- Ain said...

ok dah siappp join.. hehehheeee ;

http://gadismawarhitam.blogspot.com/2010/10/perhatian-contest-chilabaeys-spot-telah.html

and dah siap email jawapan dah..

luvly_inn@yahoo.com

gudluck ain. ehh. HAHAAA

ChiLaBaey's Spot said...

To: E.D.Y

Terima kasih atas penyertaan... Pasti jawapannye betul tak, sebab seorang photographer... Hehehehe...

Nanti saya akan check jawapan... :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: Nur -al- Ain...

Wah sempat juga akhirnye yer Ain... Sangat2 saya hargai... Terima kasih buat entry khas tu yer... Terharu dan terperanjat... Kesian sangat time tu...

Eh.. eh... boleh sempat wish utk diri sendiri lagi yer... Hehehehe... Kelakar lah awak ni... :)

* ada lagi ker surat scandal untuk saya... ;p

marya hana said...

wah. tenx ye sbb bg info pasal contest ni.

memang mencabar kewibawaan lah soalan2 nya. ni kena banyak research, sbb kureng ilmu di dada :D

Wawa_Nadwa said...

akhirnya..
wawa join jgk contest ini walaupon soalan yg sgt mencabar.

nnti tgk entry contest yeah.
kuar kol 12 nanti..

=)

ChiLaBaey's Spot said...

To: marya hana

Dengan berbekal sedikit ilmu ni lah mungkin rezeki milik awak... Jom join contest yang dianjurkan... :)

ChiLaBaey's Spot said...

To: Wawa_Nadwa...

Terima kasih Wa, kerana support contest saya ni... Manalah tahu kalau Wawa jadi pemenangnye... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...