Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

31 May 2010

Sushi King Lagi.... Celebrate Budak Konvo....!!!


Balik dari Majlis Konvokesyen UiTM di Shah Alam dalam pukul 1.30 petang.... Singgah kejap kat Lembaga Urus Air Selangor kejap sebab ada hal kerja.... Lepas tu terus balik ke Damansara.... Macam biasalah dalam perjalanan perut dah mula berkeriuk... Nyanyi lagu dondang dendang.... Bukan dondang sayang dah.... Tanya Anor dan wife aku nak makan kat mana...??? Semua tak berikan jawapan lagi....


Dah dekat dengan One Utama, wife aku bagi cadangan untuk singgah makan kat sana....  Kitaorang singgah makan kat Sushi King... Lama juga tak singgah sini.... Macam 2-3 bulan pulak, padahal bulan lepas baru makan kat sini.... kalau tak makan kat One Utama, pastinye aku akan makan kat Ikano Power Centre.... Ooo cerita tentang Sushi King ni sebenarnye ada entry pasal Sushi King yang aku lupa publish..... Takpe aku publish yang terbaru dulu... Yang lama tu nanti aku publish di lain hari....


Cantik frame tulisan Jepun kat dinding tu... Apa yang dia tulis dan maksudnye, aku tak tahu... Tanya kat adik aku apa yang ditulisnye, diasendiri pun tahu cuma yang mula2 jer... Perkataan bermaksud sup...


Yang aku suka makan kat sini, hidangan yang berputar mengelilingi kita tu dibuat fresh dari ladang... Tengoklah chef yang tengah bertugas tu... Depan2 kita dia buat setiap hidangan tersebut.... Dan setiap hidangan tersebut ada jangka masanye tersendiri..... Sampai jer masanye, hidangan yang berputar tu akan dibuang... Kemudian mereka akan buat semula.... Nak jaga quality dan standartnye tersendiri....




Muka2 yang dalam kelaparan.... Lagi awal gambar yang ditayangkan, maknanye raking siapa paling lapar untuk hari tu.... Siapakah pendahulu carta, pastinye aku..... Chilabaey..... Hehehehe....


Time ni dah order dah apa yang hendak dimakan... Tapi seronok2 nak tengok menu apa lagi yang ada.... Sebenarnye nak rancang nak makan apa di lain kali.... Hari yang aku datang tu, banyak menu baru diperkenalkan.... Nampak macam sedap jer... Takpe nanti aku datang lagi terjah.... Dah macam blog pulak main terjah2....


Penuh teliti wife belek menu yang ada.... Kebanyakkan menu yang dihidangkan di Sushi King memang sedap2.... Tolak sushi mentah jer aku tak layan... Susah nak masuk tekak.... Biasalah tekak orang Melayu tulen.... 



Lepas wife aku, giliran aku pulak... Hehehe.... Bila dah tengok menu tu mulalah macam2 yang hendak dimakan... Sabar2 tahulah lapar.... Menu lain nanti kita try next visit yer....


Lagi sekali muka kelaparan muncul.... Sementara nak menunggu hidangan yang diorder sampai, air japanese tea dah dekat 2-3 gelas yang diminum.... Tahan laparlah kononnye.... Dan yang paling utama yang aku akan buat sebelum semuanye sampai, lihat gambar dibawah ni......



Belum lagi set yang diorder sampai, aku dah siapkan Wasabi dengan kicap cair.... My favorite.... Walaupun menyengat hidung bila memakannye, tetap menjadi pojaan hati ku..... Kalau nak dikira2, cili padi kampung lagi pedas..... Alahhhhh setakat Wasabi, apa kelas.... Mentang2 tekak orang Melaka....




Salman Steak Set - Aku yang ponya..... hahahaha.... Ada nasi, ada sup Miso, semangkuk Tau Fu Fa dgn cendawan dan air Calsiyam sebotol....


Unagi Set - Yang ni belut Jepun... Sedap juga... Yang ni wife aku yang punya.... Sama juga macam set aku ada nasi, ada sup Miso, semangkuk Tau Fu Fa dgn cendawan dan air Calsiyam sebotol....


Yang ni pulak adik aku Anor yang punya - Chicken Curry Set (Set baru)... Ada nasi, sup Miso dan lemon salad... Yang ni menu terbaru Sushi King..... menarik dan sedap juga....




Masa untuk makan yer Tuan2 dan Puan2.... Makan tetap makan walaupun dalam kepenatan seharian duduk dalam dewan konkesyen dan drive balik Damansara.... Tu yang nak buka mata pun lambat jer.... Lagi2 perut dah kenyang.... Tinggal nak melabuhkan diri jer lagi lepas ni....


Suka wife aku bila ajak makan kat sini.... Memang favorite dialah kalau tempat2 macam ni..... Oklah aku pun dah kenyang, so aku beransur dahulu yer... nanti aku buat entry pasal makan2 lagi.... Lama juga aku tak buat entry pasal makan2 macam dulu..... Tujuan entry sebegini, bukannye apa, sebagai rujukan untuk korang yang belum terjah tempat2 macam tu.... Jadi lepas ni bolehlah korang pergi dan try, lepas tu boleh ceritakan dalam entry masing2.... Dah tujuan aku buat blog ni pun untuk memberikan panduan dan arah tuju sesuatu perkara yang berlaku disekeliling kita terutamanye kehidupan aku.... Oklah itu sahaja...... Bubai.......
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...