Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

22 May 2010

Si Puteh Operation, Si Meroon Sakit Perut...!!!

Si Putih ADA300 kena menjalani major operation.... Nak buat macamana kalau dah sakit.... Hurrmmmmm.... Duit tu.... Sakit apa...??? Alaaaa buat overhaul setelah sekian lama berjasa kat aku.... Kasi cuci segala kekaratan dan kekotoran yang ada selama ini...
Yang tentang permasalahan yang berlaku pada kenderaan yang kalau umurnye mencecah 14 tahun... Biasalah dah sampai masa macam2 penyakitlah datang.... Sejak kereta Toyota Avanza aku hilang pada tahun 2006 dulu, kat sinilah aku repair dan service Si Puteh aku... Kiranye kalau ada apa2 hal kat Si Putih pasti aku akan ke sini....



Dulu colournye biru Mica, masa aku ambil semula dari kakak ipar aku... Colour semuanye hancur, so aku pun repair balik segalanye dan cat semula tapi kali ni aku cat putih... Nampak bersih tapi susah nak jaga.... Aku suka putih.....
Dalam masa Si Putih di overhaul, Si Meroon pun kena juga service..... Time ni tengah menunggu kereta di service oleh pemilik bengkel tu.... Nama dia Saiful.... Dia ni yang aku suka sebab dia ni berterus terang tentang kerosakan dan selalu bagi cadangan yang menjimatkan kos... Setakat ni apa yang dia bagi tahu kalau ada kerosakan memang betul, takdelah macam sesetengah bengkel Cina ni macam2 lah yang diaorang katakan... Rosak inilah, rosak itulah... Mentang2lah kita ni bukan tahu sangat tentang kereta....


Sangat2 teliti dalam membaiki kereta, sebab tulah banyak kenderaan yang hantar kat sini.... 
Macam biasalah lepas service jalan2lah ronda2 kotaraya... Macam masuk KL, padahal area Damansara jer... hehehe.... Oklah nanti aku rasa aku nak cerita tentang kereta yang pernah aku pakai sehinggalah sekarang.... Nanti2 lah aku buat yer... Apa2 pun esok petang aku ada function bersama2 seseorang.... Bukan dengan wife tapi dengan ehem2.... Tunggu......

6 comments:

En iLham said...

adus.kesiannya....semoga mereka semua cepat sembuh.hehe

singgah pula ke KAU ILHAMKU
CARA PARKING 'TERBAIK'

ChiLaBaey's said...

To: En iLham...

Dah sembuh dah... tengah bagi makan ubat ni...

Telah kuterjah blog mu... hehehehe... :)

Nur -al- Ain said...

cepat sembuh si putih. heheee ;) saye punye sisilver, tapi sy panggil si ensem ;)

ChiLaBaey's said...

To: Nur -al- Ain....

Dah sihat dah.... Tengah bagi makan ubat tadi.... Luka pun pun dah sembuh.... hehehe...

Si ensem sihat...??? ;p

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

wow...abang...
pinjam keter si merah tu,,,,hensom dia dah pi services,,,

si putih tu kasi Enjin yang baik2...leh join raider club...pasang skrit...gerenti putih lebih hensom dr si merah...kikiki

ChiLaBaey's said...

To: Siti Ruhayu Ab Rahman....

Uiisshh... tak sanggup nak lawa2kan... Nanti hilang lagi kereta saya..... Kena sekali cukuplah.... Sayang tu.... :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...