Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

17 March 2010

Road Trip 1st Week Part 3... Aku & Segala Pantai Dilawati....


Kali ni minggu ke tiga pulak.... Masih lagi dalam pencarian maklumat dan data2 penting... Tugasan aku sebagai guideman.... Maklumlah kampung sendiri.... Untuk kali ni, kitaorang ke pantai2 yang terdapat di Daerah Kuala Langat pula....


Kat Kuala Langat ni terdapat beberapa buah pantai yang menarik untuk dikunjungi sebenarnye... Sekarang nilah baru ada peluang untuk menikmatinye.... Kalau kecik2 dulu belum tentu dapat sebab jauh sikit dari rumah.... Pantai yang menjadi tumpuan utama adalah seperti Pantai Morib dan Pantai Kelanang.... Selain itu Pantai Batu Laut, Pantai Tg. Rhu dan beberapa lagi boleh tahan juga daya penariknye....


So, petang tu kami melepak di Pantai Morib untuk capture sunset... Pukul 6.00 petang lagi kitaorang dah lepak dah sambil berborak2.... takut terlepas sebenarnye.... Kebetulan Pantai Morib sebahagiannye sedang dalam kerja2 baik pulih, maka tiada orang sangat di kawasan kitaorang lepak ni... Privacy sikit, kalau tak pastinye ramailah macha2 bersendiwara sambil tunjuk macho pada aweks2 depa.... Macam cerita Ranjani Khan.... Zup, zup... pariapa....!!!!


Time ni berselindung disebalik batu, sebab terik dan pancaran matahari yang kuat petang tu.... Panas sihhh.... Alhamdulillah petang tu cuaca sangat baik... Dalam perjalanan ke pantai ni, hujan turun agak lebat juga...


Alamak silaplah.... Patutnye gambar ni dulu... Time ni kat Pantai Kelanang.... Kitaorang singgah sini dulu kemudian baru ke Pantai Morib..... Time ni dah mula nak hujan dah.... Start rengai2..... Tu yang melepak kat bawah bumbung kedai tu....


Ok di Pantai Morib semula.... Tengah setup camera untuk shoot gambar sunset.... Sebenarnye agak sukar untuk mengambil shot sunset, banyak benda nak diadjust.... Maklumlah tak pro lagi.... Time ni aku dengan Fido tengah setup camera....


Sang Chilabaey's sedang bergerak mencari sesuatu... tetapi menyesal tak sudah sebab termasuk ke kawasan lumpur.... Dah tak tahu nak ke mana dah time ni.... Habis kasut Crocs aku... Si Bert senyum jer dari jauh.... padan muka engko sapa suruh pergi....


Sebelum balik, kitaorang ambil satu shoot untuk dibuat kenangan.... Satu pemandangan yang sangat berharga untuk kitaorang bertiga.... Jarang jumpa dan bersemuka... Masing2 sibuk dengan kerja masing2.... Bila ada projek barulah kitaorang dapat berkumpul bersama....
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...