Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

18 March 2010

Hari Tu Minyak, Ni Tayar Pulak Yang Hilang.... Bongok Betul....!!!!

Apa..??!!!! Hilang....!!!!! Kurang ajar betul punya pencuri.... Badigol Sood betullah.... Tayar motor aku pun engko sebat.... Ada pakguard pun tak guna.... Makin bayar maintenant lebih, ronda makin kurang pulak.....
Kejadian ni berlaku dalam bulan lepas, time tu nak keluar rumah pagi tu.... Itu pun sebab wife aku yang perasan masa nak masuk kereta.... tayar dah hilang.... Motor aku ni aku letakkan di dalam petak kereta aku di Basement 2, Flora Damansara.... Sebab aku letakkan motor aku kat sini couse dulu minyak aku banyak kali dicuri oleh kutu2 yang ada kat Flora Damansara ni.... Entah2 pakguard tu sendiri.... Sebab dia jer tahu motor aku ni berada kat sini.... Minyak kena curi tu dah dekat 7 kali kena.... Kalau dia tarik tiup minyak elok2 tu takpelah, so aku boleh cantumkan balik.... Ni tidak, siap potong terus... Dah satu hal aku nak tolak motor ke bengkel di Kampung Penchala tu....
Tapi kali ni lagi menarik, tayar motor pulak kena.... Hilang sabar aku.... Nasib baik juga tayar depan pun tak disebatnye.... Itu sebab aku pasang lock tayar.... Cuma tayar belakang jer tak pasang..... Hampeh betul....
Ni pun satu hal juga nak pergi ke bengkel ni.... Kalau ada tayar bolehlah disorong, tapi kalau dah jadi macam ni nak tolak macamana.....????!!!! Kena panggil orang bengkel datang basement parking pulak pasang tayar baru.... Masalah betullah.... Memang kurang ajar dan tak berperikemanusiaan betul pencuri tu... Lantaklah, silap2 terbalik motor engko lepas ni....
Silap2 hilang dengan motor2 sekali.... Baru tahu.... Tapi aku anggapkan kejadian ni ada hikmahnye.... Manalah tahu kalau aku bawa motor aku ni mungkin berlaku sesuatu pada aku....!!!! Inilah yang dikatakan tersurat dan tersirat dalam buku sejarah hidup kita yang telah dituliskan oleh Allah.... Aduiiii bilalah aku nak repair ni.... Pokai2....
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...