Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

06 October 2009

Gadget Baru Aku....!!!

Aku menggunakan handphone sejak aku di tingkatan 5 lagi.... Mula2 tu pakai model NEC.... Time tu sekolah kat Vokasional, Setapak, Kuala Lumpur.... Curi2 bawa kat sekolah, simpannye dalam beg baju.... bila ada kecemasan dan susah sangat nak dapat call mak sahaja baru bawa keluar....

Nokia E63 - Phone yang agak bagus juga featuresnye... Yang penting user friendly....

Lepas tu teruslah pakai pelbagai jenis model sepanjang hidup aku ini.... Tak boleh dipisahkan.... Rasa nak tertanggal nyawa bila takde phone.... Tapi aku takdelah fanatik sangat bila ada model terbaru keluar.... aku akan minat sesuatu phone, tapi akan belinye bila model2 terbaru dah keluar... Time tulah baru beli sebab harga dah turun.... Itu stail akulah.... Kalau ada duit lebih atau phone tu dah rosak baru akun terpaksa beli yang baru.... Kat bawah ni senarai phone yang aku pakai setakat ni.... Kiranye macam sejarahlah... : Tingkatan 5 - Model NEC Primero (Rosak dah).... UiTM Shah Alam - Model Motorola (Entah ke mana dah perginye).... Lepas UiTM - Model Nokia (Pakai sampai rosak).... M.P.Klang - Nokia 8210 (masih ada lagi & berfungsi sepenuhnye), - Erricson (adik hilangkan), - Motorola (jual kat kawan tapi tak bayar2 sampai sekarang).... YTL Lands - Samsung C100 (masih ada & berfungsi dengan baik), - Nokia 3100 (masih ada & berfungsi dengan baik), - Nokia Daun (masih ada lagi, wife pakai).... AQIDEA Studio - Nokia 6300 (masih baru lagi), - iPhone 3G 8Gb (masih yang terbaik dari semua model), - Nokia E63(baru beli)....

Nokia E63 menjadi pujaan hati ku buat masa ini.... iPhone tetap yang terbaik setakat ni....

Kat bawah ni phone aku yang masih berfungsi dengan baik dan yang terkini.... Tak tahu nak buat apa... Nak jual, sayang pulak tu... Banyak kenangan semuanye ni.... Yang mengurat lain, yang buat business lain, yang menghabiskan duitpun ada dan macam2 lagi....

Sekarang ni tak tahu nak buat apa dengan phone2 yang masih ada dalam simpanan aku.... nak dijualkan, sayang pulak.... tak dijual nanti rosak pulak.... Aku ni jenis yang susah nak jual barang.... tengoklah nanti kalau2 aku nak jual aku advertise dalam ini blog.... hehehe..... Jual murah2 jer.... Yuuuhuuuuuu....

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...