Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

05 February 2013

Bila Raja Kecik Naik Keretapi Thomas... Huru-Hara Jadinye...


Dah besar dah anak2  buah aku... Sorang dah masuk 5 tahun dan sorang lagi 2 tahun lebih... Hujung2 minggu kadang2 tu diaorang datang rumah aku... Sajer melepak dan nak suruh pakngah dia bawak jalanlah tu... So sekarang kalau aku nak bawak budak2 ni, aku bawak ke tempat lepak au yang baru iaitu Tropicana Mall, Petaling Jaya...

Bukan apa, parking senang sebab ada sensor setiap lot... Sop dari jauh dah nampak dah lampu hijau yang menandakan ada lot kosong.... Takdelah mereban2 mencari... Lagi satu tak ramai orang, tak macam Ikano @ Curve @ IKEA...


Anak buah aku yang sorang ni kalau korang tak kenal namanye Melly @ nama panjangnye, Raja Nur Emily Fareesna... Dulu kecik2 asyik berkepit dengan aku jer setiap minggu.... Sejak dah sekolah taska ni, kurang dah sikit... Tapi kalau jumpa tetap jugak berkepit dengan aku...


Tapi yang hero sorang ni lagi hebat.... Nama : Raja Muhamad Harris Emran @ Raja Kecik... Budak tak cukup umur, 8 bulan terpaksa dizahirkan... Kalau datang rumah aku, langsung tak ingat dia dengan mama dan abahnye... Dan pantang tak nampak aku mulalah menangis... Lagi teruk.... Manja lebih sikit... Nak tidur kena dukung dan dodoi depan PC... Pengsan pakngahnye... Kalau terjaga malam2, nombor satu dia cari adalah aku, walaupun mama dia ada sekali time tu... Aduiii...


Kalau datang di Tropicana Mall ni, dia mesti ajak main keretapi Thomas ni... Cukup suka dengan karektor Thomas... Dan kawasan ni pulak dekatlah sangat dengan Toy's R Us... Macam biasalah lepas main kat sini, mesti nak masuk ke outlet tu... Tapi dia tak merengek nak mainan, dia cuma nak jalan2, tengok2, pegang2, entah2 apa2 yang di cakap dengan Thomas tu... Bila ajak balik dia tinggalkan ajer mainan yang dia pegang... Janji dapat jumpa Thomas, sudah...



Macam tulah hujung minggu aku... Ada ajer aktiviti bersama family... Kalau takde budak2 ni datang rumah, jadual aku dah sure lah training memanjat gunung... So raya Cina ni, 2 hari aku akan ke Gunung Nuang, Hulu Langat untuk training seterusnye... Insya Allah...



Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...