Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

10 August 2010

Sudah Ada Digenggaman....!!!! Janganlah Cemburu...!!!


Entry ni sebenarnye untuk mereka2 yang menghadapi masalah dengan komputer masing2... Ini adalah cara penyelesaiannye... PC tu masuk ke dalam kereta, lepas tu hantar ke pusat pelupusan sampah atau ke pusat recycle jual sparepart.... Hehehehe.... Takdelah, kalau boleh direpair lagi elok dari beli yang baru... Dapat berjimat sikit... Sikit jer pun...

Memandangkan aku sekarang ni bercuti dan berada di kampung sebab menguruskan bapa aku, so aku pun bawa sekali iMac aku ke kampung... Sebab aku ada kerja2 yang perlu dibuat selain menjadi blogger tegar sepanjang hari.... Tapi bukanlah bermakna aku sentiasa berada di depan comp... Masa aku banyaknye di hospital... Menguruskan kedua ibubapa aku sorang2... Kesian wife aku kena tinggal sekarang... Bila hujung minggu, atau bila bapa aku dalam keadaan stabil, atau lagi ada hal penting di Damansara baru aku uruskan wife aku pulak... Itu pun setelah segala urusan harian dan makan minum mak dengan bapa aku dah settle...

Memandangkan iMac aku aku hangkut sekali balik kampung, so wife aku takde pc untuk buat kerja... Buat kerja ker...!!??? So dengan itu aku perkenalkan untuk kalian semua, ahli gadget terbaru dalam rumah aku : Ada di bawah ni... JENG...JENG...JENG...

I
I
I
I
I
I
I
I
II
I
I
I
I
I
I
I
II
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
V

Inilah dia..... Laptop terbaru aku..... Jangan marahhhhhh.....


Ehhh... ehhhh.... Oppppsss silap upload lah pulak.... Sorry2.... Bukan yang ni..... Bukan yang ni.... Gambar yang betul ada kat bawah ni lagi.... Jangan terasa hati yer.... Ok.. Ok... Sekali lagi.... Hehehehe....

I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
V

Haaaa.... ini dia gambar yang betul.... Tadi tu gambar yang tak berapa betul..... Ter upload lah pulak.... Hehehehehehe...








Macamana...??? Dah nampak tak...??? Yang ni khas buat wife aku yang tersayang.... So, takyah kacau I punya yer Yang.... Hehehehe.... Semuanye lengkap dan menarik.... Ok...Ok... Lagi gambar di bawah macamana rupa sebenarnye gadget terbaru tu....













Cute tak....!!!??? Comel jer rupanye.... Saiz screennye cuma 10.1 inchi sahaja... Sangat2 ringan dan mudah untuk dibawa ke mana2.... Alaaaaa orang sekarang ni pun yang tak buat kerja apa sangat pun berlagak usung laptop ke sana ke mari nak menunjuk kat orang yang diaorang ada laptop.... Lagi2 kalau yang beli buah epal yang dah kena gigit tu..... Padahal cuma nak chatting, YM, Facebook dan nak bat entry Blogspot dan buat kerja word... Kadang2 tu kesian aku tengok diaorang ni... Tapi bila diperli, apa jawabnye "Ada Aku Kesah...!!! Duit Aku, Bukan Duit Engko...." itu jerlah jawapannye... Termengeh2 nak bawak ke hulu hilir....

Bagi diri aku, bila aku dah buat pelaburan yang besar, itu bermakna aku perlu ada projek yang dapat cover pelaburan tersebut.... Sama jugalah dengan pembelian iMac aku dulu... Bukan untuk menunjuk tetapi untuk projek yang seterusnye... Dah dapat pulangan modal semula.... Lepas ni tolak iMac 21.5' tukar ke iMac 27' pulaklah... Boleh usung ke hulu hilir macam bawa laptop.... Hehehehee.... Insyallah selepas projek aku selesai....

Sebenarnye, notebook PC HP ni aku dah dapatkan sebelum aku hangkut computer aku balik kampung lagi.... Aku tahu nanti wife aku boring duduk rumah sorang2... Itu sebabnye aku sediakan untuk beliau.... Oklah yang di bawah ni pulak beg dia.... Murah jer... Colour merah lagi....






Macam tulah kalau hidup kita ni diselubungi dengan dunia IT... Sukar untuk ditinggalkan dan sentiasa menjadi sebahagian dari kehidupan sehari2... Kalau tak berinternet, rasa terputus hubungan tanpa sempadan ni.... Termasuklah aku... Tapi taklah berlebih2..... Yang lepak2 kat Starbucklah, kopitiamlah, sebenarnye takde Internet kat rumah atau internet slow... Macam aku, aku akan gunakan segala teknologi yang ada untuk menyambung dunia aku dengan alam maya ini.... Hehehehe.... Ayat tak hengat.... :)
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...