Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

22 June 2010

Perjalanan Hidup Aku Sekarang...!!!


Selamat petang... Hari ni merupakan hari ke-15 aku berada di Hospital Banting dalam kerja2 menguruskan bapa aku dan juga mak aku.... Sepanjang 15 hari juga hidup aku tidaklah begitu teratur... Kadang kala makan minum aku sendiri aku abaikan... Sebenarnye aku terlupa... Sibuk menguruskan hal2 harian....


Maklumlah tak cukup kaki tangan... Itupun harapkan adik aku Anor... Dalam masa yang sama juga anak buah aku yang kecik Melly pun aku jaga sekarang ni di Banting sementara adik aku tak masuk belajar balik di UiTM... Kalau tak silap aku 5 Julai ni dah start kelas dah...


Macam nilah keadaan bapa aku sekarang, masih lemah tapi bersemangat melawan penyakitnye... Hampir setiap malam bapa aku akan demam, tapi tidaklah sampai demam panas... Menurut doktor, itu adalah kesan2 dan tanda2 badan melawan penyakit... Maklumlah bapa aku sejak tahun lepas lagi dah takde hempedu, so lambat sikit untuk antibodi badan nak control penyakit... Sedih aku dibuatnye bila melihat keadaannye sekarang.... Tapi berbanding dgn minggu sebelum ni, keadaan bapa aku lagi teruk...


Inilah tugasan aku setiap hari, bergilir2 dgn mak aku memberi ubat dan susu melalui tiub yang dipasang melalui hidung.... Diaorang tak beri lagi makanan yang keras takut tak cukup jumlah tenaga nanti...


Tengah membantu nurse yang bertugas buat dressing pada luka bapa aku... Aku kalau di hospital ni memang rajin tolong nurse... Kadang2 tu diaorang minta aku tolong... Kurang kaki tangan kalau aku perhatikan diaorang ni... Tapi nasib baik wad bapa aku ni kurang pesakit... Kes2 tertentu sahaja....

Oklah nanti aku update lagi tentang aku sekarang ni.... Ya Allah berikan aku kekuatan dan kesihatan sepenuhnye agar aku dapat menguruskan ibubapa aku dengan sempurna dan sebaik mungkin....
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...