Takkan Baca Jer, Followlah Juga, Sepantas Kilat Aku Follow Balik...!!!

28 January 2014

Aweks Baru Untuk Tahun 2014 & Trip Bali 2014 Aku....


Alhamdulillah percutian pembukaan aku untuk tahun 2014 telah bermula... Untuk sekian kalinye aku ke Bali, Indonesia lagi... Sajer lepak2 kat sana sambil berjalan ke tempat yang tak sempat pergi tempohari.... Dan macam biasa kalau ke sana menggunakan penerbangan Air Asia, aku prefer naik flight dari Air Asia X... Kali ni dapat aweks Air Asia yang berasal dari Korea... Oppa Gangnam Style lah aku jawabnye... 


Time ni tengah menunggu di Pintu 3 di LCCT.... Ramai jugak satu flight dengan kitaorang time tu... Ramai Mat Salleh... Yang dari Malaysia dalam 4-5 orang jer... Ramai transit dari LCCT untuk ke Bali... Tambang murah sikit agaknye...




Time ni belum ramai lagi sebab diaorang duduk bersepah2... Bila sampai masa untuk naik flight, penuh dengan mat salleh jer...


Macam biasalah Air Asia, kena jalan kaki jauh sikit sebab kapal terbang parking jauh sikit... Hampeh.... Lorong 57 kalu tak silap aku...



Tengah menunggu pulak nak naik sebab nak bagi yang bayar tempat duduk Hot Seat dulu...  


Muka control excited sebenarnye... Dalam hati Allah jer yang tahu seronoknye nak pergi...


Perjalanan mengambil masa 3 jam untuk sampai di International Airport Ngurah Rai, Denpasar, Bali, Indonesia... Alhamdulillah sampai jugak, cuaca agak baik semasa sampai... 


Peace yooo... Tengah beratur untuk melepasi pemeriksaan passport dari Imigresen Indonesia... Tapi semuanye berjalan lancar... Yuhuuuu..... Lepas ni lagi excited sebab nak tengok nama sendiri pada papan tanda dari pak supirnye di luar perkarangan airport... 


Mendarat jer flight aku tadi, perut terus lapar... Maklumlah pagi tadi tak sarapan dan dalam flight pun tak beli makanan... Takut mabuk dan tak pasal2 muntah jer nanti... Malam tu dahlah lambat tidur sebab sibuk kemas barang dan terlebih excited... So bagi tahu kat pak supir yang aku nak makan kat Restoran Ayam Tulang Lunak Malioboro... 


Kat sini memang favorite aku sebab kalau ayam tu sampai tulang2 nye boleh dimakan dan dikunyah... Tulangnye lembut dan rapuh... Kalau kat Malaysia, tulang ayamnye kalau dikunyah mahu patah gigi... So dari isinye sampai ke tulangnye kita boleh makan sampai habis... Serius... Tapi aku tak makan menu ayam kali ni, aku makan Bebek Goreng Lado Merah (alaaa Itik Goreng Bercili...)..

Selesai makan, terus minta pak supir hantar check in hotel di Kuta City...


Pukul 1.30 petang aku check in hotel... Hotel ni agar baru di sini... Dalam setahun lebih jer... Tahun kemudahan yang disediakan agak menarik... Dulu aku tinggal kat Tunes Hotel, tapi bila dikira2 balik harga bilik bertambah dengan hidden charge... WiFi kena bayar, TV kena bayar, dan lain2 lagi... Hampeh... Bilik kecik pulak tu... 


Tapi kat Fave Hotel ni, bilik agak besar, nak sembahyang pun luas, WiFi & TV ada, ada balcony lagi.... Keluar2 kat balcony, terus nampak swimming pool dan dapat tengok minah2 salleh bersantai pakai bikini.... Hahahahaahhaaaaa... Best2... Harga memang best, murah berbanding Tunes Hotel... Sepanjang 4 hari 3 malam aku kat sini, aku cuma bayar RP1,060,000.00 jer (lebih kurang RM330.00 keseluruhannye)... Murahkan....




Memang menarik buat aku... Kalau bab2 hotel ni, aku takdelah cerewet sangat... Dan bagi aku pulak, aku takdelah suka sangat nak duduk kat hotel2 yang mahal2 sebabnye dah seharian kita akan berada di luar dengan aktiviti lain.... Balik cuma nak tidur... So duit lebihan tu boleh buat pergi shopping... 



Agak puas hati dengan condition bilik ni... Maklumlah hotel baru... Mungkin akan duduk di sini lagi kalau takde aral melintang untuk trip akan datang...


Oklah, sampai di sini dulu entry Trip Bali 2014 aku kali ini... Insya Allah aku akan update lagi tentang tempat2 yang menarik aku lawati... Dan jugak tips2 yang berguna untuk korang jadikan rujukan... Insya Allah....


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...